Går hand i hand med att välja rätt biff är att lära de olika delarna av kon och hur man skiljer mellan primala nedskärningar så att du kan ställa dina slaktare kunniga frågor och förstå hans / hennes svar. Det är en bra idé att veta att chucken är axelpartiet på framsidan av kon, är rumpan på baksidan av kon och ribb och ländryggen områden är i mitten.

Som ni kan föreställa er, chucken och rundan är locomotion muskler som gör mycket mer arbete än de loin och revbensmusklerna vilket gör dem hårdare köttbitar vilket innebär att de är bättre för braising och stewing. Ju fler möra kommer från muskler som inte fungerar så hårt. Detta inkluderar de korta ländryggen och filén muskler.

Sedan finns det i-mellan delar av kon som kan innefatta möra och tuffare snitt beroende på var de sitter. Till exempel i revbenet avsnittet du har ömma revben-ögon biffar perfekt för grillning men du har också kort revben som måste långsam kokta att göra anbud.

Chef till baksidan av kon och du har en sektion som kallas ytterfilé men det skulle vara bra att veta skillnaden mellan topp bringan och botten bringan. Den översta bringan är mörare än botten bringan men har inte så mycket smak. Top bringan är magrare än botten ytterfilé och om beredd och kokta ordentligt, kan vara ett billigare alternativ till de dyrare kort ländryggen biffar. Botten bringan inkluderar tri-tips biff, en smakrik triangel snitt väger cirka två pounds. När en billig bit biff att köpa men på grund av sin popularitet, har det gått upp i pris och är också svårare att hitta.

Så du kan se mer du vet om de olika styckningsdelar av nötkött i samband med de olika nötkött primala sektioner, desto lättare blir det för dig att identifiera fynd när på marknaden. Om du är intresserad av verkligen att se var dessa nedskärningar kommer från den ko, rekommenderar jag att du kolla in mitt inlägg som heter Beef Fabrication Video där du kan se PHD slaktare Dr Gregg Renfrow fabricera en biffkött i sin helhet.

0 Comments

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>